De Buurtvrouw-IJmond

Dagbesteding

T is 20 jaar, geestelijk en lichamelijk beperkt. Haar ouders gaan s,morgens vroeg naar het werk. T wordt later in de ochtend opgehaald door regiorijder om naar dagbesteding te gaan. Ik blijf dan bij haar tot het busje er is. Soms spelen we een spelletje.

Uitvaart

Ik werd gebeld door maatschappelijk werk van de Viva of ik  een mevrouw van 84 in rolstoel, wilde begeleiden tijdens de uitvaart van haar ex-man. Eerst even kennisgemaakt en de klik was er meteen. Ik vond het erg mooi om dit te mogen doen. Ik heb ook foto’s mogen maken van de uitvaart en heb er een boekje van gemaakt en later aan haar gegeven.

Duinrust

Elke week ga ik met een meneer naar Duinrust. We houden het graf netjes van zijn ouders. Daarna wandelen we nog ff langs alle graven. Ik haal hem op met de auto en breng hem weer netjes thuis. Op zaterdagochtend doen we samen boodschappen.

Mw. van 90

Mw. loopt met rollator, maar kleine stukjes. Ik haal haar op met mijn eigen rolstoel en dan lopen we gezellig  richting de Hartekamp. Daar drinken we koffie en zingen we uit volle borst mee op muziek uit de juke-box.

De poes in het verpleeghuis.

Mw. in rolstoel heeft overal hulp bij nodig. Onlangs is haar man overleden en er is dus niemand die voor de poes kan zorgen. Dus poes moest dan ook nog weg. Gelukkig kende ze mij al en nu kom ik elke dag de poes eten en water geven en houd ik de kattenbak schoon.

Haarlem

Mw. die moeilijk loopt en copd heeft. Ik haal haar op met de auto en we gaan samen naar het winkelcentrum. Daar doen we de wekelijkse boodschappen en drinken we gezellig een bakkie koffie. Eenmaal thuis help ik haar de boodschappen op te ruimen en rijd ik weer naar huis.

Naar de schoonheids specialiste

Mw. (56) in de rolstoel begeleid naar schoonheidsspecialiste. Daar kregen we beide een gezichtsbehandeling. Heerlijk genieten was dat.

 

Haarwerk uitzoeken

Met Mevrouw (56) in rolstoel op pad geweest naar Ray vd Berg voor een nieuw haarwerk.
Ik heb hiervoor een rolstoeltaxi geregeld en na 1.5 uur samen een mooi haarwerk uitgezocht.
Het was mooi weer dus zijn we lopend naar huis gegaan en daarna nog even op een terrasje
gaan zitten.

 

Een patiënt met MS HEEFT VEEL BAAT BIJ beweging.

Ruud, 50 jaar wil 2x in de week zwemmen bij Heliomare. Maar ja, zonder hulp wordt het erg lastig. Het vervoer er naar toe , aan en uitkleden kost te veel energie , waardoor het onmogelijk is om dit alleen te kunnen doen.

De Buurtvrouw-ijmond haalt hem op met eigen auto. Ze rijden naar Wijk aan zee. Binnen helpt ze met uitkleden en in speciale zwembad- rolstoel rijdt ze hem naar ingang zwembad. Na 45 min is het zwemmen afgelopen en rijdt ze hem naar de douches. Na het douchen weer helpen met aankleden en brengt ze hem weer naar huis.

 

 

Op bezoek bij peuterspeelzaal Dribbel met Mw.L

Een 91-jarige klant van mij is gek van kleine kinderen. En waar kun je die vinden? Op de peuterspeelzaal natuurlijk. Ik heb toen gebeld met de leiding van diverse  peuterspeelzalen in Beverwijk. Of we misschien een keer op bezoek mochten komen. We waren van harte welkom en heb toen een afspraak gemaakt. Op woensdag 16 oktober 2019 haalde ik mw.L op van haar huis en reden we naar Dribbel. De kindjes zaten netjes aan 1 grote tafel en kregen fruit en wat drinken. Wij gingen er gezellig bij zitten.

De kindjes waren in het begin wat verlegen, maar dat veranderde al snel. Tijdens het zingen van allerlei kinderliedjes, gingen ze allemaal zwaaien naar ”Oma” Daarna mochten ze een activiteit kiezen, de een ging puzzelen, de andere kleuren, anderen weer met de blokken of auto’s. Opeens kwamen de kindjes naar oma toe met allerlei verhalen en wilden ze allemaal aandacht van haar. 1 kindje gaf oma spontaan een knuffel en een kus, mijn hart smolt terplekke!

Toen wilde ze allemaal een kus en een knuffel! We zijn tot het einde gebleven en bij het weggaan zijn we uitgenodigd om nog een x langs te komen. Dat zullen we zeker doen, als de gezondheid van mw.L  het toelaat. Omdat Mw. L vergeetachtig is, heb ik een fotocollage gemaakt, zodat ze regelmatig even de foto’s kan bekijken.