De Buurtvrouw-IJmond

 

Een patiënt met MS HEEFT VEEL BAAT BIJ beweging.

Ruud, 50 jaar wil 2x in de week zwemmen bij Heliomare. Maar ja, zonder hulp wordt het erg lastig. Het vervoer er naar toe , aan en uitkleden kost te veel energie , waardoor het onmogelijk is om dit alleen te kunnen doen.

De Buurtvrouw-ijmond haalt hem op met eigen auto. Ze rijden naar Wijk aan zee. Binnen helpt ze met uitkleden en in speciale zwembad- rolstoel rijdt ze hem naar ingang zwembad. Na 45 min is het zwemmen afgelopen en rijdt ze hem naar de douches. Na het douchen weer helpen met aankleden en brengt ze hem weer naar huis.

 

 

Op bezoek bij peuterspeelzaal Dribbel met Mw.L

Een 91-jarige klant van mij is gek van kleine kinderen. En waar kun je die vinden? Op de peuterspeelzaal natuurlijk. Ik heb toen gebeld met de leiding van diverse  peuterspeelzalen in Beverwijk. Of we misschien een keer op bezoek mochten komen. We waren van harte welkom en heb toen een afspraak gemaakt. Op woensdag 16 oktober 2019 haalde ik mw.L op van haar huis en reden we naar Dribbel. De kindjes zaten netjes aan 1 grote tafel en kregen fruit en wat drinken. Wij gingen er gezellig bij zitten.

De kindjes waren in het begin wat verlegen, maar dat veranderde al snel. Tijdens het zingen van allerlei kinderliedjes, gingen ze allemaal zwaaien naar ”Oma” Daarna mochten ze een activiteit kiezen, de een ging puzzelen, de andere kleuren, anderen weer met de blokken of auto’s. Opeens kwamen de kindjes naar oma toe met allerlei verhalen en wilden ze allemaal aandacht van haar. 1 kindje gaf oma spontaan een knuffel en een kus, mijn hart smolt terplekke!

Toen wilde ze allemaal een kus en een knuffel! We zijn tot het einde gebleven en bij het weggaan zijn we uitgenodigd om nog een x langs te komen. Dat zullen we zeker doen, als de gezondheid van mw.L  het toelaat. Omdat Mw. L vergeetachtig is, heb ik een fotocollage gemaakt, zodat ze regelmatig even de foto’s kan bekijken.