De Buurtvrouw-IJmond

Ik ben in contact met Renata gekomen omdat zij ,met haar man, als het mogelijk was de hond van mijn ouders uitlieten. Renata was toen ook bereid om s avonds rond 18 uur de maaltijd voor mijn ouders op te warmen en soms ook te koken. Het ging steeds minder goed met mijn moeder en zij zijn toen verhuisd naar een kleinschalig wonen opvang. Renata is daar ook geweest om met mijn moeder te wandelen zodat mijn vader even tijd voor zichzelf kreeg.
Renata heeft altijd voor hen klaar gestaan en met heel veel geduld mijn ouders geholpen.

Bedankt Renata !

Paula


 
Ik had hulp nodig met aankleden en douchen en alle instanties zaten vol. Een vriendin wees mij op het bestaan van de Buurtvrouw-IJmond. Ik heb haar gebeld met mijn hulpvraag en nog dezelfde dag hebben we kennisgemaakt. Samen hebben we de zorgverzekering gebeld om pgb te regelen zodat Renata mij kon helpen. De verzekering heeft eerst nog geprobeerd om hulp te regelen via de reguliere instanties en dit lukte. Ondanks dat de hulp van Renata achteraf niet meer nodig bleek, ben ik haar toch dankbaar dat ze me zo snel en fijn geholpen heeft.
 
Gré Lameris
 

 
Eenzaamheid, daar had mijn moeder last van, zo zei ze vorig jaar. Een paar jaar geleden is mijn vader overleden en de eerste jaren daarna heeft ze het goed gered. Elke zondag eet ze bij één van de kinderen en door de weeks bellen we of gaan we ook nog even langs. Ook de boodschappen worden voor haar door ons gedaan. En toch, extra gezelligheid zou ze wel kunnen gebruiken. Om haar heen zijn, niet zo vreemd op die leeftijd, een heleboel mensen weggevallen. Bij de huisarts zag ik een kaartje hangen van ‘de buurtvrouw’ met een website adres erbij. Ik heb het op internet opgezocht en het leek me echt wat voor mijn moeder. Zodoende heb ik het met mijn broers besproken en zij vonden het ook een goed idee.

Renata bezoekt nu één maal per week ’s middags mijn moeder en dan gaan ze of gewoon gezellig thee drinken en praten maar Renata neemt mijn moeder soms ook mee de Breestraat op of naar het park voor een wandelingetje, ergens een ijsje eten of koffie drinken op een terras, plantjes kopen bij een tuincentrum en soms neemt Renata haar hond mee, Bailey, een schat van een beest waar mijn moeder ook helemaal gek van is. Mijn moeder geeft altijd aan dat ze een hele leuke middag met Renata heeft gehad en daar zijn wij natuurlijk helemaal blij mee. 

Ook van Renata ontvangen wij altijd na haar bezoek even een kort verslagje van wat ze gedaan hebben. Dat is voor ons ook handig want mijn moeder is vaak best vergeetachtig. 

Wij kunnen Renata zeker van harte aanbevelen!

 C. Luttikhuizen

 

Renata haalt mij met haar auto 2x per week op om te kunnen zwemmen in Heliomare. Het zwemmen geeft mij ontspanning, leuk contact met andere mensen en zorgt ervoor dat ik lichamelijk niet verder achteruit ga. Renata regelt het wel, als er iets aangepakt moet worden. Ik voel me enorm gesteund en hebben ook lol met elkaar. Zonder hulp van de Buurtvrouw-ijmond was het zwemmen onmogelijk voor mij.

R. JoostenWat te doen als je een zus hebt in Beverwijk, die voor verschillende dingen hulp nodig heeft en als je als familie allemaal een heel eind bij haar vandaan woont? Dan bel je Renata! Twee jaar geleden hebben wij dat gedaan, en wat een fijne, betrouwbare, deskundige hulp is zij gebleken! Een of twee keer gaat ze wandelen met onze zus in de rolstoel. Toen ze wegens een val in het ziekenhuis lag, kwam ze haar helpen met eten. Als er vervoer nodig is, dan staat ze klaar, kortom, Renata is een steun voor onze zus Lies, maar ook voor ons als zussen, haar broer en hun partners.

Renata, namens ons allemaal; zeer bedankt voor dit alles!

Zus Ria,Els,Hanneke en Wim